Make your own free website on Tripod.com
The Art of Michiel Otten
de schilderijen, een overzicht

Home

introductie
overzicht schilderijen
overzicht schilderijen vervolg
overzicht schilderijen vervolg 2
overzicht schilderijen vervolg 3
Tegels en Prijzen

van krabbels in dagboeken tot schilderijen

dagfragment1.jpg
fragment uit dagboek

Al lang teken en krabbel ik in mijn dagboeken en notitieschriften. Vaak op terrasjes, vaak ook onder vergaderingen. Wat eerst meer een concentratie activiteit was werd hoe langer hoe meer een hobby.

blauw4kantport.jpg
rechthoekig portret 1995

Al snel raakte ik geboeid door de onvolmaakte mens, 'the beauty of the ugly'. De schoonheid van de mens zit niet alleen in de vorm. Dit werd mede ingegeven door de complicaties die ik bij mijn suikerziekte kreeg en met amputatie bedreigd werd.manmetspiegel.jpg
Wie is het mooiste van het land, 1996

klik hier om me te mailen

Het toeval is in het begin een belangrijk element geweest. De uitdaging om van toevallig samengekomen kleuren een herkenbare vorm te maken

bontevrouw.jpg
bonte vrouw 1996

Zo begon ik een serie 'eierhoofden' en 'dubbelportretten' te maken. Ik werkte in deze periode voornamelijk met plakaatverf, waterverf en guasch. Deze periode heeft tot ongeveer 1998 geduurd.

eierhoofd
eierhoofd1.jpg
eigenaar Joost Tholens, Amsterdam, Nederland

Kunst is voor mij een reflectie van de samenleving. Dit houdt voor mij in dat in mijn werk een zekere engagement te herkennen moet zijn. Of het nu om een emotie of om een daadwerkelijk maatschappelijk gebeuren gaat.

gastvrijheid
gastvrijhoofd.jpg
detail, 2002, acryll op doek

overzicht schilderijen vervolg