Make your own free website on Tripod.com
The Art of Michiel Otten
overzicht schilderijen vervolg

Home

introductie
overzicht schilderijen
overzicht schilderijen vervolg
overzicht schilderijen vervolg 2
overzicht schilderijen vervolg 3
Tegels en Prijzen

Van 1998 tot heden

The Desert
desert.jpg
eigenaar Judie Ruzeck, Palm Springs, CA, USA

Door de ontwikkeling van mijn ziekte kreeg ik steeds meer tijd om te schilderen. De beelden kwamen steeds meer van de werkelijkheid af te staan, zoals deze twee landschappen die ik op de 11e verdieping van het AMC te Amsterdam schilderdeblue landscape
wolkduinen.jpg
eigenaar Kim Beardsley, La Quinta, CA, USA

Het inhoudelijke aspect van de schilderijen werd steeds belangrijker. Een belangrijke motivatie om te schilderen is, net zoals bij het schrijven, is om te communiceren. Het gaat me er hierbij niet om of men het met me eens is, maar in hoeverre de bekijker getroffen wordt door de schildering.

roker
roker.jpg

klik hier om me te mailen

Mijn werk wordt door sommigen expressionistisch genoemd. Als hiermee de onmiddellijjke weerslag van een emotie wordt bedoeld kan ik er mee eens zijn. Naar mijn eigen mening zijn mijn schilderijen meer een commentaar.

de nachtshow (2001)
nightshow.jpg

Theatraal wordt mijn werk ook genoemd. Dit zal wel met mijn verleden te maken hebben. In ieder geval hebben mijn schilderijen een aantal constanten: 'The beauty of the ugly', het figurative en het anekdotische.

startoftheshowlijst.jpg
klaar voor de show (2001)

Dankzij Internet kon ik mijn schilderijen internationaal gaan verspreiden. Via allerlei discussiegroepen kwam ik in aanraking met een aantal kunstenaars die me stimuleerden verder op mijn weg door te gaan. Onder hen 'dreamagick' uit Florida. Ik maakte een gewoonte het werk dat ik af had naar die relaties te sturen, dat uiteinelijk leidde tot een kleine expositie in Palm Springs in CA in de USA

overzicht schilderijen vervolg 2

bekijk het werk van Dreamagick